Elektromobilnost na zemlji i u – zraku?!

I dok se još uvijek prilagođavamo na elektrovozila na cesti koja zasigurno još uvijek nisu zasjala u punome sjaju, tvrtka Wright Electric je u oblacima. I da to sve ne bi ostalo na metaforama, njihov je plan konvencionalna pogonska goriva u avionskim motorima zamijeniti električnim što bi značajno smanjilo cijenu letova.

Nova start – up kompanija Wright Electric kaže da namjerava ponuditi električni pogon letenja iz Londona u Pariz u 10 godina. Njihov zrakoplov, a da bi išao u razvoj, trebao bi nositi 150 ljudi na putovanjima manjim od 300 milja Iz tvrtke su dodali kako bi se uklanjanjem potrebe za mlaznim gorivom, cijena putovanja mogla dramatično smanjiti. Britanska zrakoplovna tvrtka Easyjet izrazila je zanimanje za ovu tehnologiju. “Easyjet je imao razgovore s Wright Electricom i aktivno pruža perspektivu zrakoplovnog operatera za razvoju ove uzbudljive tehnologije”, izjavila je zrakoplovna tvrtka BBC-u.
Međutim, značajne prepreke moraju biti prevladane kako bi se ovakva ideja zaista i pretvorila u stvarnost. Stručnjaci industrije oprezni su sa ovakvim planovima. Graham Warwick, tehnološki urednik Aviation Weekly, rekao je da je takva tehnologija “daleka put”. “Tehnologija baterija u zrakoplovima još uvijek nije dostupna”, rekao je BBC-u. “Predviđa se da će doći, ali za to treba značajno poboljšanje tehnologije.“

U konkurenciji tvrtke Wright Electric uključeni su zrakoplovni div Airbus, koji od 2014. godine razvija svoj električni dvosjed E-Fan.

I druge inicijative tehnologije nastoje se inovirati u zrakoplovnoj industriji. Tvrtka Boom, koju podupire Sir Richard Branson, razvija zvučni mlaz nalik Concordeu. Nada se postići London – New York za tri i pol sata, putovanje koje sada traje više od osam sati. Očekuje se da će testovi provesti kasnije ove godine.