električno vozilo MELEX 378: Prijestonica Cetinje

Elektromobilnost u Prijestonici Cetinje

U sklopu zajedničkog projekta Prijestonice Cetinje, UNDP-a i Wawe turistička ponuda ove atraktivne crnogorske destinacije obogaćena je s dva Melex električna vozila.

Prijestonica Cetinje, kao jedna od najatraktivnijih destinacija u Crnoj Gori, godišnje bilježi  gotovo 200 tisuća turističkih posjeta. Stoga jedan od najvećih izazova lokalne zajednice leži u kapacitiranju i jačanju turističke ponude grada.

U zadnjih nekoliko godina Cetinje je snažno investiralo u razvoj prometne infrastrukture te zatvaranje gradske jezgre za motorni promet i ujedno širenje pješačke zone. Ovogodišnja implementacija električnih turističkih vozila rezultat je dosljedne proekološke politike lokalne samouprave i sljedeći u nizu projekata koji doprinosi održivom razvoju Cetinja.

Primjenom električnog vlaka i Shuttle vozila upoznavanje prostora u Prijestonici Cetinje dobiva jednu sasvim novu dimenziju – ova tiha i udobna vozila omogućuju svim posjetiteljima grada jedinstveni panoramski obilazak i doživljaj destinacije. Dodana vrijednost projekta ogleda se pak ne samo u novoj usluzi turističkog prijevoza i razgledavanja grada, nego i u eliminiranju štetnog utjecaja na okoliš.

Nabava elektrovozila financirana je u sklopu projekta unapređenja turističkog prometa Prijestonice Cetinje i UNDP Crna Gora.

MELEX 966-148 / Prijestonica Cetinje

električno vozilo MELEX 378: Prijestonica Cetinje