ev-charger-1

Novi poticaji za kupnju elektrovozila još prije ljeta. Uskoro najava novih termina

Ovogodišnji natječaji za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila, prethodno odgođeni zbog epidemije COVID-19 i potresa u Zagrebu, ipak će se objaviti. Uskoro možemo očekivati najavu novih termina.

Javni pozivi, kako za fizičke, tako i za pravne osobe, su već u velikoj mjeri pripremljeni. Fond za zaštitu okoliša planira njihovu objavu još prije ljeta. Upravni odbor FZOEU-a donijet će novi plan objave javnih poziva čim Sabor usvoji izmjene i dopune financijskog plana Fonda, čitamo u Večernjem listu.

Planirani budžet za ovu godinu jednak je onome od prošle godine koji je iznosio 34,5 milijuna kuna, no konačni iznos ovisi o rebalansu državnog proračuna. Jedna polovica budžeta bit će namijenjena građanima, dok druga – pravnim osobama.

Koju visinu poticaja možemo očekivati? Najvjerojatnije istu kao i lani. 2019. godine Fond je dodjeljivao 80 tisuća kuna za potpuno električne automobile, 40 tisuća kuna za plug-in hibride automobile, uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km. Kupnja električnih skutera, motocikala i četverocikala (kategorije L1 do L7) poticala se s do 20 tisuća kuna, a električnih bicikala – do 5 tisuća kuna.

Zainteresirani ste za državne poticaje? Planirate kupnju lakog električnog vozila, skutera ili bicikla? Pošaljite nam poruku. Naš tim prodaje rado će Vam pomoći!

Potvrđujem da sam proučio te da prihvaćam Izjavu o zaštiti privatnosti i sigurnosti osobnih podataka