Isporuka baterija

Našu ponudu čini veći broj tipova, modela i robnih marki baterija, od trakcijskih deep cycle baterija, do naprednih litij-ionskih baterija za zahtjevne primjene i produljeni domet vozila. Za optimalni učinak sve baterijske setove dimenzioniramo u skladu s potrebama poslovnog procesa u kojem se primjenjuju i prema proizvođačkim odnosno industrijskim standardima. Na taj način se jamči optimalni odnos potrebnog kapaciteta baterija, njihovog životnog vijeka, trajanja postupka punjenja te troška zamjene nakon istrošenja.

Osim dimenzioniranja isporuke prema optimalnom kapacitetu, odabir baterijskog seta također prilagođavamo karakteru poslovnog procesa u kojem se vozilo primjenjuje. U tom kontekstu za flote s velikim brojem i/ili učestalim korištenjem vozila na raspolaganju su gel baterije bez potrebe uobičajenog dnevnog održavanja, dok za zahtjevnije primjene u kojima se traži produljeni domet vozila sugerirati će se primjena litij-ionskih baterija s mogućnošću parcijalnog nadopunjavanja.

Najam baterija

Kako bi svojim korisnicima dodatno olakšali nabavku elektrovozila, nudimo veći broj komercijalnih modela isporuke. Jedan od njih je i nabavka vozila s opcijom isporuke bez ugrađenih baterija i njihovim dugoročnim najmom. Na taj se način smanjuje veličina inicijalne investicije, a trošak ‘pogonskog goriva’ odnosno baterija se prebacuje u operativni trošak poslovanja.

Ugovorom o dugoročnom najmu korisniku se jamči ispravno funkcioniranje baterija i samog vozila tijekom cijelog ugovornog razdoblja, uz mogućnost posebnog ugovaranja zajamčenog nazivnog kapaciteta baterija. Na taj način korisniku se bitno pojednostavljuje operativno održavanje flote te pojednostavljuje planiranje pogonskog troška.

U trenutku kada nazivni kapacitet baterija padne ispod ugovorom zajamčenog, korisniku vozila se isporučuje novi, a stare istrošene baterije se zbrinjavaju sukladno najvišim ekološkim standardima i odgovarajućoj zakono-pravnoj regulativi.

Zimovanje baterija

Za korisnike sa sezonskim načinom korištenja flote elektrovozila, na raspolaganju je usluga zimovanja baterija. Njome se u razdoblju manjeg intenziteta ili potpunog nekorištenja vozila kao što je tijekom zimskih mjeseci, omogućava pravilno zbrinjavanje i održavanje baterija, čime se jamči ispravnost njihovog rada nakon ponovnog vraćanja u funkciju te produljuje njihov životni vijek.

Vlasniku vozila na raspolaganju je opcija zimovanja kompletnog vozila ili samo baterijskih setova sa ili bez njihovog nadopunjavanja. Naše usluge pritom uključuju kompletno zbrinjavanje vozila i baterija, od demontaže i ponovne montaže baterijskog seta u vozilo, do prijevoza do skladišta i skladištenja te administrativnog vođenja cijelog postupka.

U cilju pružanja maksimalne logističke potpore našim korisnicima, nudimo mogućnost kombiniranja usluge zimovanja baterija s našim uslugama servisnog održavanja vozila. Na taj način korisniku se jamči maksimalna pouzdanost i spremnost vozila za nastupajuće razdoblje njegovog operativnog korištenja i smanjuje ukupni trošak održavanja.