Solaris Urbino 12 Hybrid Osijek event

Solaris Urbino Hybrid 12 na testiranju u GPP Osijek

Po osječkim ulicama od početka listopada prometuje testni hibridni autobus Solaris Urbino 12. – Riječ je o konkretnom početku naše namjere da kvalitetno iskušamo nove tehnologije kako bismo se što bolje pripremili za budućnost razvoja autobusne flote – kaže Mario Šapina, direktor Gradskog prijevoza Osijek.

Solaris Urbino 12 Hybrid je 12-metarski autobus opremljen modernim BAE pogonskim sustavom koji se sastoji od dizelskog i električnog motora te kao takav predstavlja jedno od najnovijih rješenja iz portfelja našeg partnera poljske kompanije Solaris Bus & Coach S.A.

Vozilo je testirano u realnim svakodnevnim prometnim uvjetima, na svim prijevoznim linijama u Osijeku. Autobus posebno je interesantan GPP-ovim vozačima i putnicima.

– Vozio sam do sada različite autobuse, i nove i starije, ali ovo je posebno iskustvo. (…) Mislim da je i za putnike pravi užitak voziti se u ovom autobusu – kaže Domagoj Varga, jedan od vozača koji su imali priliku voziti Solarisov hibrid. – Putnici su jako zadovoljni. Autobus je udoban, dobro opremljen i lakše ga je voziti – dodaje njegov kolega Jerko Žeravica.

Čitav članak posvećen testiranju Solaris hibrida objavljen je u najnovijem broju GPP-ove Revije: