ev-charger-1

Sufinanciranje elektrovozila za pravne osobe: natječaj FZOEU-a počinje 22. svibnja 2019.

Za nekoliko dana počinje nova runda državnih poticaja za kupnju električnih vozila, ovaj put namijenjena pravnim osobama. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će u srijedu 22. svibnja službeno objaviti Javni poziv.

Kao što je najavljeno na mrežnim stranicama Fonda, dodijelivat će se do 40% bespovratnih sredstava, tj. najviše 400.000 kuna po korisniku. Cjelokupni budžet  natječaja iznosi 17.490.346 kuna.

Jedan od uvjeta za prijavu na natječaj je kupnja vozila (jednog ili više) koje u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u RH ili ranije, nije bilo registrirano (u slučaju e-bicikla uvjet je da nije bio ranije korišten).

Na natječaj mogu se prijaviti: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, tijela državne uprave i ostali proračunski i izvanproračunski korisnici, trgovačka društva i fizičke osobe – obrtnici i osobe koje obavljuju djelatnosti slobodna zanimanja te neprofitne organizacije (izuzev udruga i zadruga).

Prema najavi zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje započinje 22. svibnja 2019. godine u 9 sati. Sve upute za prijavu ćete naći u Vodiču objavljenom na webstranici Fonda.

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju električnog putničkog ili teretnog četverocikla ili električnog bicikla, slobodno nas kontaktirajte i zatražite informativnu ponudu. Wawa tim rado će Vas savjetovati i ponuditi najbolje rješenje prilagođeno Vašim potrebama.