Veliki uspjeh Wawa Grupe i Solaris Bus & Coach: Uskoro prva isporuka poljskih autobusa

Solaris Bus & Coach S.A. isporučit će 11 ekološki prihvatljivih Solaris Urbino 12 autobusa u Dubrovnik. Naručitelj niskopodnih autobusa proizvedenih u Poljskoj je gradski prijevoznik Libertas d.o.o. Vozila će izaći na dubrovačke ceste sredinom 2020. godine.

Javni prijevoznik Libertas Dubrovnik d.o.o. raspisao je natječaj za nabavku 11 niskopodnih gradskih autobusa još krajem 2018. godine. Solaris Bus & Coach S.A. pripremio je ponudu, koja se u postupku detaljne evaluacije pokazala najboljom kako iz komercijalnih, tako i tehničkih aspekata. Vrijednost ponude je 17,7 milijuna kuna s uključenim četverogodišnjim jamstvom. Nabava će biti u potpunosti  financirana preko EU fondova.

U predmetne autobuse Urbino 12 Solaris će ugraditi  ekonomične i ekološki prihvatljive 270 kW motore koji zadovoljavaju standard emisije ispušnih plinova Euro 6D. Pogon će biti dovršen automatskim mjenjačem  s ekonomičnim programom koji omogućuje značajno smanjenje potrošnje goriva. 12 metara dugački autobusi imaju kapacitet od 85 putnika s 24 sjedeća mjesta. Učinkoviti klimatizacijski sustav cijele unutrašnjosti pružat će udobnost svim putnicima, što je od velikog značaja u klimatskim uvjetima južne Dalmacije. Vozila će sadržavati i sustav informiranja putnika s unutarnjim LED zaslonima. Solaris Urbino 12 bit će opremljen sustavom video nadzora s kamerama koje prate putnički prostor ali i put ispred autobusa.

Wawa Grupa zastupa  Solaris Bus & Coach na hrvatskom tržištu od 2018. godine. Najavljena isporuka prvih 11 autobusa u Dubrovnik prvi je veliki uspjeh nakon ostvarenja poslovne suradnje naših kompanija te pridonijet će boljem pozicioniranju poljskog brenda u regiji.

Novi autobusi u Dubrovniku očekuju se do početka sezone kako bi olakšali upravljanje gradskim prijevozom  i svim putnicima omogućili udobnu i sigurnu vožnju.