Wawa isporučila elektrovozila za Parkove d.d. Varaždin

Na varaždinskom groblju predstavljena su i puštena u rad četiri nova elektrovozila marke Melex, opremljena za kompletnu modernizaciju svih procesa; od ukopa do ostalih logističkih potreba.

 
VARAŽDIN, 17.3.2017. – Četiri vozila marke Melex puštena su u rad na varaždinskom groblju, a financirana su direktno iz Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Razlog zbog kojeg su mijenjana postojeća vozila jest taj da su građani primjetili kako stara vozila u radu proizvode preveliku buku za vrijeme ukopa što narušava prijekopotrebni mir.

Osim toga, iz parkova Varaždin poručili su kako im je želja promijeniti kompletan sustav poslovanja i usmjeriti ga ka ekološkom, pa se tako uz njihove solarne panele i punionicu od sada mogu vidjeti i elektrovozila.

parkovi_vz-nova-vozila

– Novi vozni park značit će, prije svega, podizanje standarda i kvalitete održavanja groblja. Donijet će mnogo fleksibilnosti u pružanju usluga, zaštiti okoliša i smanjit će se troškovi održavanja samog voznog parka. Parkovi su prošle godine instalirali solarnu elektranu gdje se proizvodi vlastita električna energija, nakon toga instalirana je punilica za električna vozila i sada smo zatvorili jedan krug s električnim vozilima – rekao je direktor Parkova, Marin Bašić.

Nova vozila koja za zada služe za skupljanje otpada poslužit će i za mnoge druge operativne poslove, a svi koji su ih mogli vidjeti složili su se kako je ovo jedna od boljih investicija grada. Činjenice kako su ekološki učinkovita, ne zagađuju, efikasna u poslu i ne remete mir najvažniji su faktori zbog kojih grad Varaždin u bližoj budućnosti planira implementirati elektrovozila i u druge operativne procese gradskih i komunalnih službi.